Dziś otrzymałem kolejnego maila od radnego Sokołowskiego.
Jerzwałd 21 lutego 2010 r
Mirek!
Wobec tego, że do dnia dzisiejszego nie wykonałeś żadnego pozytywnego gestu wszystkie moje propozycje w celu ocieplenia naszych wzajemnych stosunków z poprzednich dwóch listów nie do publikacji nie obowiązują.
Przez przypadek wydałeś się, że jesteś w drużynie Hardybały (w momencie jak mi powiedziałeś, że Hardybała chce mnie pozwać do sądu za tekst „SB”ek pokrzywdzony”). Skąd o tym wiedziałeś? Brawo!
Mam wydrukowaną twoją stronę z 8 lutego z radnym alkoholikiem jeżdżącym po pijanemu samochodem i oficjalny tekst, który zamieściłem do ciebie jako administratora w poprzedniej POMEZANIAE.
Rób sobie tą swoją stronę, ale bez mojego udziału! I żadnych linków do POMEZANIAE.
Po głębokim przemyśleniu po prostu wiem i jestem pewien, że jesteś niegodny, żeby żerować na moim dorobku intelektualnym w każdej postaci.
Graj sobie dalej w drużynie przestępcy, mnie do tego nie zmusisz!
Ja nie będę pisał już „Alternatywy 4, to mało! Ludzie i tak wiedzą.
Twój radny alkoholik.
Janusz S.
Wszystkie pozostałe maile i ten pozostawiam bez odpowiedzi bo nie chcę wchodzić w żadną dyskusję z tym chorym człowiekiem. Moja adwokatka też poradziła mi zerwanie z nim jakichkolwiek kontaktów.
Mirek
radni Gminy Zalewo pochodzący z Jerzwałdu
- mirekpiano
- Kontakt:
Ostatnio zmieniony 2010-02-21, 16:20 przez mirekpiano, łącznie zmieniany 1 raz.
- mirekpiano
- Kontakt:
linka do Pomezaniae nie zamierzam już umieszczać na stronie głównej, bo w zasadzie oprócz rysunków panów, Markosa i Napiórkowskiego nie ma tam niczego wartościowego.
Rzuciłem w sklepie tekst, że pewnie burmistrz Hardybała pozwie Sokołowskiego do sądu po tym, jak eugen określiłeś "bełkotliwym tekście" radnego a on (tj. Sokołowski) zaraz mnie do drużyny Hardybały zakwalifikował. Gdzie ja go nawet osobiście nie znam i tym bardziej z nim nie sympatyzuję.
Rzuciłem w sklepie tekst, że pewnie burmistrz Hardybała pozwie Sokołowskiego do sądu po tym, jak eugen określiłeś "bełkotliwym tekście" radnego a on (tj. Sokołowski) zaraz mnie do drużyny Hardybały zakwalifikował. Gdzie ja go nawet osobiście nie znam i tym bardziej z nim nie sympatyzuję.
- świetliczanka
Koniec działalności radnego Janusza S. Na początku marca jak oświadczy w swoim miesięczniku "POMEZANIAE" złożył swój mandat. I jako radny uznał za swą porażkę, że tu cytat:
Największym moim niepowodzeniem jako radnego to fakt, że do tej pory nie udało się zrealizować największej bolączki dla kilku rodzin z Jerzwałdu i Rucewa – doprowadzenia wody, która jest postawą egzystencji dla każdego. W poprzedniej kadencji był już nawet projekt techniczny na wodociąg ze stacją uzdatniania wody z Dobrzyk przez Matyty-Likszany-Jerzwałd-Rucewo opiewający na kwotę 4.200.000 zł, ale burmistrz Hardybała przekonał mnie i wszystkich radnych, żeby nie budować samego wodociągu bez kanalizacji, bo wtedy nie dostaniemy żadnych unijnych pieniędzy. Tym bardziej, że w chwili obecnej na zmodernizowaną za ponad 8.000.000 zł oczyszczalnię ścieków w Półwsi dopływa tylko 30 % ścieków. Obecnie projekt techniczny opiewa na wykonanie tej największej gminnej inwestycji na ponad 18.000.000 zł.
Moim zdaniem pan Janusz S. nic dobrego nie zrobił dla dobra swej społeczności w tym okresie. Bo nawet powyższy projekt nie był jego zasługą.
Panie Januszu zapisał się pan w swej kadencji jako "Radny bezradny".
Moim zdaniem radny, który niema nic do zaoferowania swoim wyborcą powinien niezwłocznie podać się do dymisji.
Największym moim niepowodzeniem jako radnego to fakt, że do tej pory nie udało się zrealizować największej bolączki dla kilku rodzin z Jerzwałdu i Rucewa – doprowadzenia wody, która jest postawą egzystencji dla każdego. W poprzedniej kadencji był już nawet projekt techniczny na wodociąg ze stacją uzdatniania wody z Dobrzyk przez Matyty-Likszany-Jerzwałd-Rucewo opiewający na kwotę 4.200.000 zł, ale burmistrz Hardybała przekonał mnie i wszystkich radnych, żeby nie budować samego wodociągu bez kanalizacji, bo wtedy nie dostaniemy żadnych unijnych pieniędzy. Tym bardziej, że w chwili obecnej na zmodernizowaną za ponad 8.000.000 zł oczyszczalnię ścieków w Półwsi dopływa tylko 30 % ścieków. Obecnie projekt techniczny opiewa na wykonanie tej największej gminnej inwestycji na ponad 18.000.000 zł.
Moim zdaniem pan Janusz S. nic dobrego nie zrobił dla dobra swej społeczności w tym okresie. Bo nawet powyższy projekt nie był jego zasługą.
Panie Januszu zapisał się pan w swej kadencji jako "Radny bezradny".
Moim zdaniem radny, który niema nic do zaoferowania swoim wyborcą powinien niezwłocznie podać się do dymisji.
Fascynat sztuki użytkowej i piękna natury
Witam wszystkich bardzo serdecznie na tym elitarnym temacie dostepnym tylko dla nielicznych.
Wybory sie zblizaja, sam osobiscie nie znam p. Sokolowskiego ale on raczej nie wystartuje w najblizszych wyborach ze wzgledu na konflikt z miejscem zatrudnienia i wobec tego faktu pytanie do wszystkich mieszkancow Sołectwa kto bedzie startowal?
Jest sporo czasu, mozna sie z tym przespac i podjac decyzje za kilka miesiecy. Szkoda, zeby Jerzwald nie mial swojego Radnego w Gminie.
Jesli nikt nie wystartuje z Jerzwaldu to ktos z Solectwa (Likszany, Rucewo)?
Wybory sie zblizaja, sam osobiscie nie znam p. Sokolowskiego ale on raczej nie wystartuje w najblizszych wyborach ze wzgledu na konflikt z miejscem zatrudnienia i wobec tego faktu pytanie do wszystkich mieszkancow Sołectwa kto bedzie startowal?
Jest sporo czasu, mozna sie z tym przespac i podjac decyzje za kilka miesiecy. Szkoda, zeby Jerzwald nie mial swojego Radnego w Gminie.
Jesli nikt nie wystartuje z Jerzwaldu to ktos z Solectwa (Likszany, Rucewo)?
Pozdrawiam,